I 2016 lancerede Danmarks Cykle Union en såkaldt ”Rio Olympic Edition”, som fik sin helt egen status i feltet og hos de danske cykelryttere. Det skete i samarbejde med Parentini Nordics in-house designer, Jacob Ørholm.

Designet var helt klassisk med stærk reference til 70/80’ernes legendariske landshold: en dybere rød bundfarve og sorte bibs. Desuden tilsat en ny signifikant nationalgrafik DENM og ‘nyt’ rigsvåben.

Sættet blev lovprist af UCI som det smukkeste sæt i OL-feltet, og medier som CyclingNews kaldte det ligefrem ’en cool nyklassiker’. 

Selvfølgelig stærkt båret frem af Danmarks vilde medaljeryttere anført af Lasse Norman, Jakob Fuglsang og 4000 m holdet.

Jakob Fuglsang i DENM-designet kort efter målgang i linjeløbet, hvor han vandt sølv.
Lasse Normann Hansen tog bronze i Omnium ved OL i Rio 2016.

Comeback i en svær tid

Kollektionen blev så populær, at Danmarks Cykle Union yderligere valgte at producere 600 stk. til salg på pre-order til danske cykelfans. 600 stk. som blev flået ned af hylderne i rekordfart.

Derfor så vi også ivrigt frem til at afsløre comeback til den meget efterspurgte 2016 OL-kollektion til Tokyo.

Nu er OL 2020 udskudt, og Danmarks Cykle Union har nødtvunget måtte sætte alt i bero på karantænens sørgelige præmisser. Til forståelig frustration for både aktive og fans. 

For at markere, at cyklingen nu endelig startede langsomt op igen, relancerede Danmarks Cykle Union ”Rio Olympic Edition” i juni, som kan bestilles i Danmarks Cykle Unions webshop.

Kollektionen er produceret af Parentini Nordic, som er Danmarks Cykle Unions faste leverandør af cykeltøj og er i den samme høje kvalitet, som de danske eliteryttere kører i. For at ære eliten vil der dog være minimale detaljer, der visuelt adskiller sættet. 

Klassisk og fri for modens humør

Om designet udtaler Jacob Ørholm fra Parentini Nordic:

I en cykeltid hvor der sker alverdens. Folk cykler som aldrig før. Med og på nye mærker, masser af farver, vilde designs og nye teknologier, følte jeg et behov for at markere at ét sæt er helligt! Nationalsættet. Det danske landshold bør efter min mening være fri for modens humør. Altså ikke tidens udtryk, men først og fremmest fædrelandets. Jeg nævnte nogle helt konkrete ændringsforslag. Mit primære og klokkeklare sigte var at justere den danske røde tilbage på sin plads! Dernæst at skabe en ny og mere velbalanceret typografi. Det samme med nationale symboler og ikke mindst ensarte det hele på alle medier. Måske kunne jeg sågar overtale til en pakke med en sort buks.”

>> Læs mere om designet af DENM tøjet her.

Jacob Ørholm er stregen bag DENM 20016 tøjet.

Vi kan skabe udtrykket til jer

For mange virksomheder og lokale klubber kan det være en besværlig og fagligt krævende process at skabe et design. Der er mange faktorer, der spiller ind og ikke så nemt som fx. en fodboldtrøje.

Vi tilbyder at give bud på en cykelversion af virksomhedens eksisterende identitet – fra logo og et par corporate farver i klassisk design til den avancerede løsning, hvor tøjet skal stå særligt frem. Det er OL tøjet RIO 2016 til det danske landshold et fint eksempel på.

Den kreative opgave håndterer vi i tæt dialog med kunden og gerne med direkte inspiration til stil og tone.

>> Læs mere om, hvordan vi skaber udtrykket til jer.

Fra skitse til i tøjet på 6 uger

Kontakt os for et tilbud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *