Italienske Parentini blev grundlagt i 1976, da Gianpaolo Parentini overtog ledelsen af sin fars uld- og sportstøjsforretning. Gianpaolo er stadig ved roret i den familiedrevne virksomhed, og det samme er flere af medarbejdere.

Gianpaolo Parentini (i midten, nr. 6 fra venstre) og resten af Parentini familien.

Parentini har i årenes løb udviklet sin ekspertise og fokuserer nu udelukkende på udvikling og design af teknisk cykeltøj på et meget højt niveau. 

I 1982 førte dette fokus til det øverste trin på verdensmesterskabs-podiet med italienske Giuseppe Saronni, der oversprintede Greg LeMond i spurten i Goodwood, England. En stor sejr for det italienske cykelfolk, og ikke mindst for Parentini. Historien skulle senere vise, at Saronnis regnbuestriber ikke skulle blive de sidste for Parentini.

Parentinis første verdensmester: Giuseppe Saronni. Anno 1982.

Stolt sponsor af dansk cykelsport

I 2001 blev Parentini sponsor af Danmarks Cykle Union (DCU) og Parentini har siden da kunnet ses på brystet af de danske ryttere. 

Jakob Fuglsang krydser målstregen på en flot andenplads ved OL i Rio 2016.

Det er siden blevet til hele +50 internationale VM- og OL-medaljer for de danske landshold på landevejen, banen og på MTB-sporene. Senest VM Bronze til Michael Valgren Hundahl, OL-guld i Tokyo til Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen i Parløb og sølv til Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg og Rasmus Lund i Holdforfølgelsesløb. Og så guld til Mads Pedersen i linjeløb ved VM i Yorkshire i 2019 – for blot at nævne de tre seneste triumfer …

Mads Pedersen. Verdensmester i linjeløb i Yorkshire 2019.
Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen blev suveræne verdensmestre i Parløb ved VM i Berlin 2020.
Verdens bedste kvartet ved holdforfølgelsesløbet ved VM i Berlin 2020.

Det stærke partnerskab med dansk cykelsport har stået last og brast lige siden. Det er ikke til at tage fejl af, hvor meget disse stærke relationer til dansk cykelsport betyder, når man besøger Parentinis hovedkvarter i Capanne i smukke Toscana. 

Her hænger utallige billeder af danske cykelryttere og cykeltrøjer i glas og ramme – alle med personlige hilsner til Gianpaolo og resten af Parentini familien, der hver dag stræber sig langt for at perfektionere de små detaljer, som kan betyde forskellen mellem sejr og fiasko for de danske cykelryttere.

De stærke relationer til dansk cykelsport er ikke til at tage fejl af, når man besøger Parentini.
Hos Parentini er man stolt af sin historie og relationer. Med god grund.

Håndlavet i Toscana

Alle Parentinis produkter er 100% håndlavet i Capanne i Toscana, hvor de er blevet fremstillet siden 1976. Dette i en tid, hvor flere og flere producenter flytter produktionen til Østen på jagt efter billig arbejdskraft. Parentini forbliver tro mod sine rødder, der er sat i Toscana, en region, der er kendt for at være cyklingens sande vugge.

Parentini har siden 1976 produceret alt sit tøj i Montopoli i Val D'arno, Toscana.

I produktionen finder man de erfarne skræddere, siddende på rad og række, med hver deres ekspertise indenfor for syning af teknisk cykeltøj. Alle vigtige led i produktionskæden. Èn med fokus på puden i bukserne, en anden med fokus på lynlåsen i trøjen. Mange af dem har været hos Parentini i over 25 år, og besidder en enorm viden om design og udvikling af cykeltøj.

Parentini investerer fortsat i medarbejdernes færdigheder for at sikre, at de er i stand til at udnytte de teknologiske fremskridt, og løbende kan forbedre produkternes detaljer.

Et fokus og en erfaring du med det samme lægger mærke til, og værdsætter, når du efter mange timer i sadlen forstår vigtigheden af en cykelbuks, hvor puden er syet anatomisk korrekt i forhold rytternes position og bevægelse på cyklen.

Har du først kørt i Parentini cykeltøj, vil du forstå, hvorfor Parentini indædt holder fast i, at alt deres tøj skal håndsyes i Italien, af erfarne italienske medarbejdere og med italienske stoffer.

Som Gianpaolo selv understreger det:

– “Abbiaamo a cuore la performance” eller på dansk: “fordi vi bekymrer os om for performance”.

Fra skitse til i tøjet på 6 uger

Kontakt os for et tilbud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *